Water

Wanneer uw mediadrager nat of vochtig is geworden (bijvoorbeeld als gevolg van een overstroming of na het blussen van een brand), droogt u hem dan niet af omdat daardoor juist corrosie ontstaat. Verpak de mediadrager zo luchtdicht mogelijk en stuur hem per omgaande naar Attingo voor onderzoek. Wij kunnen gegevens op uw mediadrager met behulp van speciale programmatuur en gereedschappen in de meeste gevallen uitlezen.

waterschade2

Indien een harde schijf voor langere tijd onderwater heeft gelegen sijpelt er langzaam water met contaminatie binnen. Dit zal onherroepelijk schade aanbrengen op de data oppervlakte van de schijf en de weg bemoeilijken voor data recovery. Gelukkig beschikt Attingo over de juiste kennis, speciale gereedschappen en hanteren wij specifieke procedures om data te redden van harde schijven met zeer ernstige waterschade.

Mediadragers die regelmatig betroken zijn bij waterschade, zijn bijvoorbeeld: harde schijven, compact flash geheugen kaarten, data opslag tapes en solid state drives (SSD). Vaak is het probleem dat er met water een contaminatie optreed door het vuil in het water. Dit vuil gaat in en tussen de componenten zitten en zal uiteindelijk zorgen dat er corrosie en beschadigingen optreden in de data drager.

Wat te doen bij waterschade:

  • Maakt de harde schijf niet droog, hou deze nat en of vochtig.
  • Spoel vuiligheid van de harde schijf en verpak deze daarna luchtdicht, het liefst vacuüm .
  • Breng of stuur met spoed de verpakte harde schijf naar het laboratorium van Attingo.

Gerelateerde vormen van schades bij contact met water zijn:

  • Elektronische schade aan de harde schijf.
  • Corrosie in en om de harde schijf
  • Vervuiling van de mediadrager intern door vervuild water
  • Kortsluiting met als gevolg defecte elektronische componenten op de printplaat.
  • Contaminatie in servers, Computers en Tape drives
  • Defecte computers en servers door plotselinge stroomuitval.

Bent u goed verzekerd?

Tenslotte een advies in het geval van gegevensverlies na waterschade: informeer altijd bij uw verzekeringsmaatschappij of data verlies na een waterschade gedeeltelijk of in zijn geheel gedekt is in uw verzekeringspolis. Veel verzekeringsmaatschappijen dekken tegenwoordig data herstel standaard in uw huidige verzekeringspolis.