Brand

Data verlies door brand

schade door brand

Bij schades door brand raken regelmatig mediadragers, zoals computers, externe harde schijven, laptops, data tapes, servers, etc. beschadigd, gelukkig hebben veel bedrijven een goede back-up op een andere locatie beschikbaar, maar soms ook niet of slechts een gedeeltelijke back-up van hun kritische bedrijfsdata, zo kan de continuïteit van het bedrijf na een ernstige brandschade in gevaar komen. In deze gevallen kunnen de data herstel experts van Attingo Datarecovery uitkomst bieden.

In geval van brandschade kunnen mediadragers middels een speciale procedure gerepareerd worden. Er zijn extreem hoge temperaturen nodig om de magnetisering van een mediadrager op te heffen dit zal zijn rond de ~500 graden. Deze temperatuur wordt bij een normale brand niet snel bereikt. Regelmatig ontvangen onze recovery specialisten mediadrager die door een brand beschadigt zijn geraakt en in de meeste gevallen zijn wij in staat gegevens te herstellen van een door brand beschadigde mediadrager.

Media dragers uit brandschade die wij regelmatig ontvangen:

Gerelateerde vormen van schades bij een brand zijn:

Bent u goed verzekerd?

Tenslotte een advies in het geval van gegevensverlies na brandschade: informeer altijd bij uw verzekeringsmaatschappij of data verlies na een brandschade gedeeltelijk of in zijn geheel gedekt is in uw verzekeringspolis. Veel verzekeringsmaatschappijen dekken tegenwoordig data herstel standaard in uw huidige verzekeringspolis.