Blikseminslag

Blikseminslag kan verwoestende schade aanrichten

Schade door blikseminslag

Blikseminslagen komen in Nederland regelmatig voor. Een directe inslag van bliksem brengt ernstige beschadigingen aan alle verbonden elektronische apparaten. Dataverlies treedt vaak op na blikseminslag want veel elektronische apparaten bevatten tegenwoordig mediadragers met daarop gegevens.

Onweer dat vaak bij warm weer optreedt betekent meer werk voor datarecovery specialisten. Blikseminslag kan verwoestende schade aanrichten. De gegevens die dan verloren gaan, kan in de meeste gevallen nog door datarecovery specialisten hersteld worden. Attingo adviseert om in een computeromgeving altijd te werken met een beveiligingsoplossing die overspanningspieken kan opvangen en om een goede verzekering voor data reconstructie af te sluiten.

Indien er ondanks een spanningbeveiliging toch nog data verlies optreedt, zijn de specialisten van Attingo in de meeste gevallen instaat uw gegevens te redden.

Blikseminslag veroorzaakt de volgende problemen het meest:

  • Elektronische beschadiging aan de harde schijf (beschadigde elektronische componenten)
  • Fysieke beschadigingen op de data oppervlakte van de harde schijf (head crash)
  • Softwarematige storingen door abrupte uitval van harde schijf (data corruptie)

Wij komen allerlei gegevensdragers tegen met verschillende problemen, hiervan kunnen wij vrijwel altijd de oorzaak achterhalen.

Gerelateerde problemen bij blikseminslag zijn:

Bent u goed verzekerd?

Tenslotte een advies in het geval van gegevensverlies na bliksemschade: informeer altijd bij uw verzekeringsmaatschappij of data verlies na een bliksemschade gedeeltelijk of in zijn geheel gedekt is in uw verzekeringspolis. Veel verzekeringsmaatschappijen dekken tegenwoordig data herstel standaard in uw huidige verzekeringspolis.