Harde schijf maakt geluid

Harde schijf maakt tikkend of piepend geluid

Als er iets aan de hand is, heeft elk type harde schijf zijn eigen, specifieke geluid. Dat is over het algemeen een piepend geluid, of een tikkend geluid. Een harde schijf die geluiden maakt, is normaal gesproken niet meer benaderbaar en om dataverlies te voorkomen, is het raadzaam om de pc direct af te sluiten en de schijf te vervangen. Elke nieuwe start van de harde schijf levert mogelijk verder dataverlies op en maakt een eventuele data recovery gecompliceerder.

Harde schijf maakt tikkend of piepend geluid

Is uw back-up in orde?

Hopelijk heeft u in het geval van een defecte harde schijf uw back-up goed geregeld, zodat u uw data op een nieuwe harde schijf kunt terugzetten. Is dit niet het geval? Neemt u dan contact met ons op, wij zorgen ervoor, dat u snel weer over uw data kunt beschikken.

Mogelijke oorzaken van deze geluiden:

  • Lagers van de spindelmotor (spindel met dataplatters in de disk) zijn versleten, vaak is de oorzaak ouderdom of valschade.
  • Disk is gevallen en maakt nu tikkende geluiden. Head crash
  • Lees- en schrijfkoppen kunnen bepaalde relevante informatie niet meer uitlezen, oorzaak is vaak Service Area (SA) corruptie
  • Lees- en schrijfkopen zijn vast komen te zitten op de data platters (stictie), oorzaak is vaak plotselinge stroomuitval.

Voorbeelden van defecte harde schijf geluiden

Wij hebben een aantal geluidsopnames gemaakt van defecte harde schijven. Deze opnames kunnen u helpen bij het vaststellen of uw harde schijf defect is. Heeft u hier twijfels over? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.