Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Cybercrime

Informatie aanvragen

 

Cybercrime afbeelding

Cybercrime: Hoe het een onderneming kan treffen en hoe datarecovery helpt

In de moderne digitale wereld is cybercrime een steeds grotere bedreiging voor ondernemingen van alle groottes. Hackers worden steeds slimmer en de technieken die ze gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie veranderen dagelijks. Ondernemingen die niet voldoende zijn voorbereid kunnen ernstige gevolgen ondervinden van een cyberaanval, zoals dataverlies, financiële schade en reputatieschade. In deze blog bespreken we wat cybercrime inhoudt en hoe Attingo Datarecovery helpt bij het herstellen van schade veroorzaakt door cyberaanvallen.

Wat is cybercrime?

Het is goed om te weten wat cybercrime precies is; cybercrimes zijn criminele activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van computers en netwerken. Het kan variëren van eenvoudige aanvallen zoals phishing-e-mails tot geavanceerde aanvallen zoals ransomware en hacking.
Cybercriminelen kunnen persoonlijke gegevens stelen, bedrijfsinformatie delen aan derden of zelfs systemen volledig platleggen.

Cybercrime vormen

Wat kan een Attingo Data Recovery betekenen na een Cyberaanval?

Wanneer een onderneming slachtoffer wordt van een cyberaanval, is snel handelen belangrijk om de schade te beperken. Dit is waar Attingo Data Recovery van onschatbare waarde is. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het herstellen van gegevens na incidenten zoals cyberaanvallen, fysieke schijfstoringen of menselijke fouten.

Wat doet Attingo Data Recovery na een cyberaanval

Ransomware kan bestanden versleutelen en ontoegankelijk maken. Wij proberen deze bestanden te herstellen zonder dat jouw onderneming het losgeld hoeft te betalen.
Na een hacking-incident kunnen belangrijke bestanden verwijderd of beschadigd zijn. Onze datarecovery specialisten hebben de tools en expertise om deze gegevens terug te halen, zelfs van ernstig beschadigde apparaten.

Advies in preventieve maatregelen

Naast herstel helpt Attingo Data Recovery ook bij het adviseren over preventieve maatregelen om toekomstige cyberaanvallen te voorkomen, zoals het instellen van robuustere back-ups en het versterken van beveiligingsprotocollen.

Verwoestende gevolgen van cybercrime

Cybercrime is een ernstige bedreiging die elk bedrijf kan treffen. De gevolgen kunnen verwoestend zijn, maar met de hulp van een gespecialiseerd datarecovery bedrijf, zoals Attingo Data Recovery is het mogelijk om de schade te beperken en gegevens te herstellen. Het is belangrijk dat ondernemingen zich bewust zijn van de risico’s en proactieve stappen ondernemen om veiliger digitaal te kunnen ondernemen.

Dataherstel verzorgen wij voor je!

Natuurlijk willen we dat je gegevens gewoon beschikbaar zijn en je nooit slachtoffer wordt van cybercrime. We raden altijd aan om regelmatig back-ups te maken, zodat je, ook na een cyberaanval verder kunt ondernemen. Heb je onze hulp nodig? Via ons contactformulier kun je alle vragen stellen. Bovendien kun je ook altijd gebruik maken van onze GRATIS CHECK, zodat je precies weet voor welke kosten je komt te staan. Voor spoed dataherstel zijn wij 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.

12 september 2024

Schrijf een reactie of stel een vraag