VMware Recovery

Virtuele machines – VMware data recovery

Kunt u niet meer bij uw data op een VMware systeem? Dan kan een Virtuele Machine Recovery uitkomst bieden. VMware Recovery van virtuele machines vereist uitgebreide kennis, want het is een eigen product, waarvan de documentatie niet wordt gepubliceerd. Als onderdeel van het onderzoek worden met name oplossingen voor VMware vSphere ESX of ESXI Data Recovery voor het segment Enterprise Storage en op VMware Workstation Data Recovery ontwikkeld. Attingo biedt ook VMware Server data recovery.

vmware recovery

Afbeelding: VMware Recovery

VMware Recovery – veel voorkomende fouten

Een VMDK dossier werd per ongeluk gewist, Snapshot verwijderd
Het verwijderen van bestanden op een virtuele machine is niet te vergelijken met het verwijderen van .xls of .doc bestanden. Binnen de virtuele servers zijn vaak databases zoals SQL, Exchange, Oracle, etc. of meer virtuele servers, hetzij van VMware, Citrix Xen, Microsoft Hyper-V of Oracle VM VirtualBox. Wij bieden professionele data recovery en hebben procedures ontwikkeld om verwijderde of corrupte VMware VMDK-bestanden te herstellen.
Schade aan het host-systeem in opslag
Schade aan het host-systeem kan een impact hebben op de virtuele machine. Een toevallig geformatteerd RAID-array of een mislukte RAID kan ook een oorzaak voor het verlies van gegevens zijn. Ook kunnen schade een iSCSI volume, schade aan een LUN of een defecte updatebestanden leiden tot een verlies van VMDK-bestand. In onze laboratoria gaan wij als eerste de RAID van de virtuele machine simuleren en hier een ruwe kopie van maken. In de volgende stap wordt de logische data recovery en data recovery van VMDK-dossiers gedaan.
Fout binnen het VMware VMFS bestandssysteem
Het VMFS bestandssysteem kan logisch worden beschadigd maar ook fysiek, zoals slechte sectoren of slechte blokken in de VMDK-bestanden. Attingo heeft de VMFS bestandssysteem reverse engineered en redt al jaren succesvol gegevens van virtuele machines.

VMware recovery mogelijkheden

Neem in noodgevallen direct contact met ons op. Wij zorgen voor de pick-up en de levering van de herstelde data bij uw bedrijf. De kosten van een VMware recovery zijn sterk afhankelijk van het soort en de hoeveelheid schade.

VMware Recovery van Servers

  • Defecte of mislukte RAID opslagsystemen of arrays
  • Fouten binnen de VMware VMFS bestandssysteem
  • Fouten binnen de virtuele machine (VMDK)
  • Defecte Snapshots: data recovery en samenvoegen van gegevens met verschillende versies

Meer weten over VMware Recovery ?

Bij Attingo Datarecovery Nederland bent u aan het goede adres voor een VMware Recovery. Wij staan voor u klaar om uw data te herstellen. Neem contact met ons op, of vul vrijblijvend de informatieaanvraag in.