RAID Recovery Service door Attingo

Kunt u niet meer bij uw data op een RAID systeem en heeft u een RAID Recovery nodig? Neem geen enkel risico met uw waardevolle data en laat Attingo Datarecovery uw data herstellen. Onze belofte: Wanneer een bit fysiek nog voorhanden is, dan herstellen wij die!

raid recovery

Wij staan altijd (24/7) voor u klaar met ons hooggekwalificeerd technisch personeel in ons cleanroom laboratorium in Amsterdam. Wij kennen de gevolgen van het uitvallen van RAID precies en kunnen u helpen met een deskundige raid recovery. U kunt bij ons terecht met systemen van alle RAID-varianten, dus RAID 0, RAID 1, RAID 5 en alle varianten daarop. Met Attingo Datarecovery gaat u op zeker. Ons motto is: We try harder.

RAID Recovery video

Meer video's staan op deze pagina

Is RAID opslag veilig?

RAID opslagsystemen worden door hun producenten aangeboden als een zeer veilige methode voor het massaal opslaan van data. Door onze dagelijkse ervaring met defecte RAID systemen weten wij dat het repareren van defecten bij deze systemen de belangrijkste oorzaak is van foute beslissingen.

Uitgerekend RAID-systemen reageren zeer gevoelig op het falen van meer dan één disk. Vanwege de architectuur van deze systemen groeien dikwijls onschuldige problemen uit tot een keten van fatale gebeurtenissen. Tevens zouden RAID systemen beschikken over ingebouwde datarecovery-mechanismen. Dit mag in sommige gevallen zo zijn maar de gebruikers nemen deze foutief aangenomen kennis te serieus en begaan vanuit hun misplaatste gevoel van veiligheid rampzalige fouten.

In meer dan 80 procent van alle gevallen waarbij Attingo te hulp wordt geroepen, is de schade aangebracht of verergerd door goedbedoelde, maar rampzalig uitgepakte herstelpogingen van ingenieurs zonder de vereiste specifieke deskundigheid.

Attingo RAID Recovery Procedure

In de loop van vele jaren heeft Attingo Datarecovery de op hardware gebaseerde procedure Attingo Advanced RAID Resolver (AARR) ontwikkeld. Deze maakt door middel van reverse-engineering een complete analyse en stapsgewijs herstel van het hele RAID systeem mogelijk door de toepassing van algorithmes die speciaal zijn aangepast aan elk type systeem en aan elke mogelijke configuratie.

In geval van nood staat Attingo 24/7 voor u klaar met haar team van deskundigen en haar cleanroom labs in Amsterdam, Wenen en Hamburg.Onze kennis van de gevolgen van fouten in RAID is onze expertise. Deze stellen wij graag te uwer beschikking! Met Attingo gaat u op zeker. Wij hebben een oplossing voor uw RAID-probleem.

raid recovery

Afbeelding: Attingo RAID Recovery Service, als dataverlies dreigt door het uitvallen van een harde schijf.

Wanneer de RAID mediadrager defect is

Is uw mediadrager kapot? Schakel de PC of server dan niet meer in. Bij defecten aan mediadragers zijn meestal klikken, kraken of hoge tonen hoorbaar. Elke herstart van de harde schijf kan een Head-Crash veroorzaken. Deze kan de magnetische laag van de schijf wissen. Systeemstoringen, bluescreens of foutmeldingen (“Fout bij het schrijven op de mediadrager”) zijn de eerste waarschuwingen.

Maak in geen geval de harde schijf open. Een dergelijke ingreep kan alleen in een cleanroom lab worden uitgevoerd. Probeer ook geen elektronische componenten te vervangen, omdat bijvoorbeeld firmware informatie van de mediadrager verloren kan gaan. Onderdelen die er fysiek hetzelfde uitzien, kunnen in uw RAID schijven verschillende functies hebben.

RAID Recovery naar aanleiding van de volgende oorzaken/problemen:

Dataverlies kan verschillende oorzaken hebben, met allerlei problemen als gevolg. De meest voorkomende problemen zijn:

RAID Offline

RAID Offline RAID offline? Uw data kan worden gered ! Is de rebuild afgebroken tijdens het RAID…

RAID Failure

RAID Failure Krijgt u een melding van uw RAID server: RAID failure of RAID Failed? Wij kunnen u…

Voor een RAID systeem komen wij vaak de volgende schades tegen:

Dagelijks onderzoeken wij vele gegevensdragers met schade. Zo komen wij vele vormen van schade tegen, hieronder een overzicht van de meest voorkomende:

Waterschade

Water

Wanneer uw mediadrager nat of vochtig is geworden (bijvoorbeeld als gevolg van een overstroming of…
Schade door brand

Brand

Bij schades door brand zijn regelmatig mediadragers, zoals computers, externe harde schijven,…

Geen RAID recovery door ondeskundigen

Dikwijls krijgen wij harde schijven uit raid systemen, die door veelvuldige reddingspogingen van ambitieuze computerexperts of IT-mensen alleen maar meer schade opgelopen hebben. Uw data is waardevol en door een RAID Recovery door ondeskundigen gaat uw data mogelijk voor altijd verloren. Elke behandeling door ondeskundigen brengt het risico met zich mee, dat meer data op een schijf verloren gaat. Vertrouw daarom alleen op de hulp van raid recovery experts, zoals Attingo.

Opgeslagen RAID data voorhanden?

Heeft u opgeslagen data (ook oudere back-ups)? Deze data kan zeer nuttig zijn bij de RAID Recovery van uw systeem.

Wat houdt een Attingo RAID recovery Service in?

Wij reconstrueren data die door bijvoorbeeld wissen, formatteren, technische manco’s, manipulatie, sabotage of natuurkrachten als water en vuur bedreigd worden. Attingo redt data van complexe RAID-systemen of servers maar ook van harde schijven of USB-Sticks. Daarvoor hebben wij drie ultramoderne cleanroom laboratoria in Amsterdam, Wenen en Hamburg tot onze beschikking. Hier werken enkel experts met jarenlange ervaring op het gebied van datarecovery.

Attingo kan data redden van alle computersystemen, onafhankelijk van welke drager of besturingsysteem het betreft. Attingo is in noodgevallen 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u bereikbaar. Wij hebben tienduizenden types donor-hardeschijven en reserveonderdelen op voorraad, dit garandeert een korte behandeltijd van hardwaredefecten en een snelle datarecovery.

RAID Recovery Fabels

Bijvoorbeeld: Op het internet wordt vaak aangeraden om een harde schijf in het diepvriesvak te leggen. Dit is een voorbeeld van een broodje-aapverhaal. Dit kan namelijk juist leiden tot vervormingen van de harde schijf en daardoor kortsluiting en extra dataverlies veroorzaken.