Data Conversie Service

Wilt u een back-up tape of optische schijf inlezen? Maar u beschikt niet meer over de juiste hardware, drive unit, back-up software of ondersteunende filesysteem? Hoe kunt u dan nog de gegevens restoren? En hoe lang duurt het om de benodigde apparatuur te vinden en om een geschikt systeem op te zetten om zo de bestanden die u nodig hebt weer in te kunnen lezen? Attingo’s data conversie en data migratie service met ruim 3 decennia ervaring, geeft u de service die u nodig hebt om weer toegang tot uw gegevens te krijgen.

data conversie service

Of u nu een DLT tape wilt laten overzetten naar een LTO tape of een optische schijf met gegevens uit een VMS-systeem weer leesbaar krijgen onder Windows, onze dataconversie experts realiseren dit eenvoudig voor u.

Data Conversie Services

 • AS/400 naar PC data uitwisseling
 • Back-up software migratie
 • Verouderde back-up restoratie
 • Back-up restore van tape naar disk
 • Data migratie service

Tape Conversie Services

 • Tape naar tape transfer
 • Tape drive technologie upgrade
 • Transfer van verouderde media
 • Tape duplicatie en distributie
 • Tape migratie service

Optical & Disk Conversie

 • WORM disk transfer
 • Optical disk conversie
 • DVD/CD archief conversie
 • Floppy disk transfer

Data Conversie Service

Data conversie behelst een breed scala van diensten; van eenvoudige data migratie van een enkele MS-DOS geformatteerde floppydisk tot en met een complete data migratie van een Tivoli TSM tape archief naar een leesbare Backup Exec omgeving. Ondanks dat de afhankelijkheid van meer opslag op computers de afgelopen 30 jaar enorm is toegenomen, zijn de standaarden hoe data op te slaan minder aan ontwikkeling onderhevig geweest. Dit heeft als consequentie dat u te maken kunt krijgen met de situatie, dat u misschien nog wel beschikt over de juiste tape drive, maar niet meer over de juiste software om de tape op een correct wijze in te lezen. Uw behoefte gaat dan uit naar een data conversie van de tape om zo weer te kunnen beschikken over de gegevens in uw huidige omgeving.

Tape Conversie Service

Tape conversie is het proces van het overdragen van back-up gegevens van andere back-up tapes of naar een ander type opslagmedium. Naar schatting wordt er wereldwijd nog steeds 60% van de gegevens op geslagen op tape. Echter de mogelijkheden om gegevens tussen de verschillende tape formaten van data oplag onderling te kunnen uitwisselen zijn zeldzaam.

Optical Disk Conversie

Magneto Optical Disks en verschillende types of WORM (Write Once Read Many) disks waren in de jaren ’90 erg populair voor het bewaren van archief. Vooral in de financiële en medische sector waren deze type opslagmedia erg populair. Met name vanwege hun relatief grote opslagcapaciteit en hun gunstige prijs per megabyte verhouding, was dit een ideaal opslag medium. Hard disk en tape technologie zijn de magneto optical al lang en breed voorbij gegaan en de technologie om deze optische schijven nog te kunnen inlezen is zeldzaam geworden. Echter de opgeslagen gegevens op deze optische schijven dienen vaak nog 20 jaar of langer bewaard te blijven. Onze optical disk data conversie biedt hiervoor een uitstekende oplossing om deze gegevens weer naar heden ten daagse technologie te upgraden en weer beschikbaar te maken.

Floppy Disk Conversie

U gelooft het niet, maar wereldwijd staat er nog veel data opgeslagen op 5.25” en 3.5” diskettes. Bepaalde ontwerpen en financiële data die gedurende de jaren zijn verzameld staan in mappen opgeslagen in een kluis of bureaulade. Meestal is zijn deze gegevens niet meer nodig, maar in sommige gevallen is het wel eens nodig terug te grijpen naar deze gegevens voor een juridische zaak of een bepaald onderzoek. Data van 3.000 3.5”diskettes kunnen worden opgeslagen op een 4.8GB DVD, dus een data conversie van floppy naar een modernere medium is hiervoor bij uitstek een prima oplossing om eenvoudig weer toegang te krijgen tot de gegevens.