RAID 50 Recovery

RAID 50 Data Recovery Service door Attingo

Kunt u niet meer bij uw data op een RAID 50 systeem? Een RAID 50 recovery kan uitkomst bieden. Attingo kan uw verloren gegevens op uw RAID 50 systeem reconstrueren, zelfs in het geval dat er al meerdere opslagmedia hebben gefaald. Kortom: heeft u een RAID 50 Recovery Service nodig? Attingo Datarecovery is in staat om verloren gegevens te herstellen van elk RAID 50 systeem. Wij zijn u graag van dienst.

Wat is RAID 50?

RAID-50 is een combinatie van RAID 5 en RAID 0, met als doel om extra snelheid te behalen. Bij een Raid 0 configuratie worden gegevens opgeslagen op een aantal diskdrives. Het grote voordeel van die aanpak is, dat data sneller weggeschreven kan worden dan wanneer er slechts een enkele diskdrive wordt gebruikt. Het nadeel is dat als een van de diskdrives uitvalt, meteen een deel van de gegevens verloren gaat.

RAID 50 Recovery Cases

  • Indien twee of meer schijven zijn uitvallen in RAID 50, leest Attingo in de cleanroom de gegevens van de defecte schijf uit. Vervolgens wordt bepaald welke harde schijf al eerder uitgevallen is en reconstrueert Attingo de RAID schijf.
  • Fouten in de RAID-controller (BIOS, software) leiden vaak tot verlies van gegevens in RAID 50. Attingo reconstrueert de verloren data op volgorde.
  • Een firmware update voor RAID 50 kan leiden tot gegevensverlies, bijvoorbeeld als gevolg van veranderingen in het geheugen.
  • Wij kunnen ook gegevens herstellen, wanneer de RAID 50 aangetast of offline is.

raid 50 afbeelding

Grafische presentatie van een RAID 50 netwerk

RAID 50 Capaciteit

Bij een RAID-50 met twaalf harde schijven die is onderverdeeld in vier RAID 5 arrays, worden vier schijven naast elkaar gebruikt:

raid 50 met 4 raid 5

Met een vergelijkbare RAID-50 met ook twaalf volumes, die verdeeld is in drie RAID 5 arrays, worden 3 schijven naast elkaar gebruikt:

raid 50 met 3 raid 5

RAID 50, de voordelen en nadelen

  • In het ongunstigste geval valt de RAID-50 uit, zodra 2 harddisks in dezelfde RAID 5 uitvallen. Data recovery is in zo’n geval noodzakelijk om gegevens te herstellen.
  • In het gunstigste geval kan in iedere RAID 5 een harde schijf uitvallen, zonder dat het leidt tot gegevensverlies.
  • Een RAID 50 biedt verhoogde snelheid van het wegschrijven van gegevens en een hogere redundantie.