RAID 10 Recovery

RAID 10 Data Recovery Service door Attingo

Kunt u niet meer bij uw data op een RAID 10 systeem? Een RAID recovery kan uitkomst bieden. Attingo kan uw verloren gegevens op uw RAID 10 systeem reconstrueren door middel van een RAID 10 Recovery, zelfs in het geval dat er al meerdere opslagmedia hebben gefaald.

Heeft u een RAID 10 Recovery nodig?

Attingo Datarecovery kan uw verloren gegevens van een RAID 10 systeem in vrijwel alle gevallen volledig herstellen. Het betreft hier een spiegeling van Stripe-sets. Zelfs met een gelijktijdige uitval van meerdere schijven kunnen de gegevens door ons hersteld worden.

Data Recovery na het uitvallen van een RAID-10 systeem

  • Indien twee of meer schijven zijn uitgevallen in RAID-10 opslag, leest Attingo in de clean room de gegevens van de defecte schijf uit. En vervolgens wordt bepaald welke harde schijf al eerder uitgevallen is en reconstrueert Attingo de RAID schijf.
  • Fouten in de RAID-controller (BIOS, software) leiden vaak tot verlies van gegevens in RAID-10. Attingo reconstrueert de verloren data op volgorde.
  • Een firmware update voor RAID-10 kan leiden tot gegevensverlies, bijvoorbeeld als gevolg van veranderingen in het geheugen.
  • Attingo herstelt ook gegevens wanneer de RAID-10 aangetast of offline is.

RAID 10

Grafische weergave van een RAID 10 netwerk

Bruikbare opslagcapaciteit in RAID 10

In een RAID-10 systeem is de helft van de schijfcapaciteit beschikbaar voor opslag. In een RAID-10 verbinding met 6 harde schijven met elk een capaciteit van 1 TB, is dus in totaal 3TB beschikbaar.

RAID 10, de voordelen en nadelen

  • In het ergste geval valt de RAID-10 uit, zodra 2 gespiegelde harde schijven uitvallen. Data recovery is in zo’n geval noodzakelijk om gegevens te herstellen.
  • In het beste geval kan de helft van alle schijven uitvallen, onder de voorwaarde dat er niet twee gespiegelde harde schijven tegelijkertijd uitvallen. De zekerheid van een RAID 10 systeem hangt dus af van het eventueel falen van een gespiegelde harde schijf af, puur een gok.
  • Een RAID 10 combineert de voordelen van een RAID 1 – de veiligheid – met de voordelen van RAID 0 – de snelheid. In de meeste gevallen is een RAID 5 of RAID 6 echt een betere keuze.