RAID 0 Recovery

RAID 0 Data Recovery Service door Attingo

datarecovery cleanroom attingo

Afbeelding: RAID 0 Recovery in cleanroom

Een RAID 0 recovery moet zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, want in tegenstelling tot alle andere RAID-niveaus, is bij RAID 0 geen redundantie van de gegevens beschikbaar.
Als de vaste schijf crasht, kan het in het ergste geval voorkomen dat de gegevens niet kunnen worden hersteld. De meestvoorkomende oorzaak van een crash bij RAID 0-systemen is een defect in één vaste schijf in een array, aangezien één defecte vaste schijf er al voor zorgt dat de gegevens niet langer bereikbaar zijn. Kunt u niet meer bij uw data op uw RAID 0 systeem? Dan kan een RAID Recovery uitkomst bieden. Aanleiding hiervoor kunnen defecte sectoren zijn, maar ook mechanische schade aan de schrijf-/leeskoppen, lagers of elektronica is een veelvoorkomende oorzaak van het crashen van een vaste schijf. Voor een geslaagde RAID 0 recovery zijn alle schijven nodig, en daarom kan het fatale gevolgen hebben om het zelf een recovery te proberen en is het risico veel groter dan bij andere RAID-niveaus.

Slagingskans van een RAID 0 Recovery

In de meeste gevallen kunnen de gegevens in geval van een RAID 0 gewoon worden hersteld. Over het algemeen geldt: hoe minder er al geprobeerd is, hoe groter de kans op een succesvolle recovery. Dat geldt ook voor het herstel van databases, de reconstructie van virtuele machines of het herstel van filmmontages, die verloren zijn gegaan. Hoe meer informatie we hebben over de toedracht van de crash en de pogingen die al zijn ondernomen om de gegevens te herstellen, hoe gerichter de maatregelen zijn die we kunnen nemen. Onze hooggekwalificeerde technici en engineers werken de meeste tijd aan RAID-issues.

Identificatie van de vaste schijf bij RAID 0

Voorzie alle vaste schijven in de server van het sleufnummer en markeer de defecte vaste schijf. Laat ons weten welke RAID-controller er is gebruikt. Dit vereenvoudigt het gegevensherstel bij RAID 0 en zo bespaart u tijd en dus ook geld.

raid 0 recoveryschijf identificatie
Afbeelding: RAID 0 schijf identificatie

Hoe lang duurt een RAID 0 Recovery?

Hoeveel tijd een RAID 0 Recovery in beslag neemt, is afhankelijk van het schadebeeld, het aantal vaste schijven en de capaciteit van de schijven. Het is daarom niet mogelijk om een algemene richtlijn te geven voor hoe snel gegevens hersteld kunnen worden. Neem contact met ons op, zodat we een inschatting van uw situatie kunnen maken. In zeer urgente gevallen staan onze engineers en technici 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. RAID 0 recovery vindt uitsluitend plaats in onze eigen cleanrooms.

RAID 0 error meldingen

  • RAID offline
  • Schijf buiten bedrijf
  • Schijf ontbreekt
  • RAID 0 failure
  • RAID 0 failed
  • RAID 0 error

raid 0 recovery foutmelding

Afbeelding: RAID 0 Recovery – Adaptec Controller RAID 0 error